Incassobureau wacht Badr Hari op bij boekpresentatie

marokko
81
22 apr '14
Badr Hari wordt dinsdagmiddag bij zijn boekpresentatie in het American Hotel in Amsterdam opgewacht door een incassobureau.

Volgens De Telegraaf wil het bureau bij de kickbokser 5800 euro aan openstaande verkeersboetes vorderen. Het bedrijf zou optreden namens een autoverhuurbedrijf uit Naarden, waar Hari maandenlang een exclusieve Mercedes E-klasse en een Porsche Cayenne huurde. De verhuurder vertelt aan de krant dat de bekeuringen - vooral voor snelheidsovertredingen en fout parkeerden - binnenstroomden, maar dat de kickbokser nooit betaalde. 

Volgens een woordvoerder van Straetus incasso uit Bussum was Hari de afgelopen maanden 'onbereikbaar' en had hij geen vaste woon- of verblijfplaats. "Hij zat steeds in Marokko. Maar we weten dat hij nu wel in Nederland is. Vandaar dat we de claim persoonlijk overhandigen tijdens de boekpresentatie." De kickbokser ontkent volgens de woordvoerder dat hij degene was die in de huurauto's heeft gereden. 

"Maar we hebben bewijzen voor het tegendeel." Hari was zelf niet bereikbaar voor commentaar. Hari werd eind februari veroordeeld tot een jaar cel voor de mishandeling van zakenman Koen Everink op dancefeest Sensation en een reeks andere geweldsincidenten in het Amsterdamse uitgaansleven. 

De rechtbank legde hem ook een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar op. Het OM, dat vier jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk had geëist, gaat in beroep. De kickbokser heeft zelf ook hoger beroep aangetekend.

© Novum 2014
marokko
badr hari
incasso
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?