Marokko krijgt drie straaljagers van Frankrijk

marokko
14
22 apr '14
De Marokkaanse Koninklijke Luchtmacht heeft drie straaljagers gekregen van Frankrijk. Het gaat om drie vliegtuigen van het type F1-B Mirage.

Dit toestel geldt als de meest succesvolle serie van Frankrijk. Het Europees land overhandigde de straaljagers om de militaire krijgsmacht van Marokko te versterken en in het kielzog van de strategische partnerschap tussen beide landen. De drie Mirage-toestellen werden eerst uitvoerig getest door Frankrijk alvorens ze aan Marokko werden overgedragen. Het gaat om redelijk oude gevechtsvliegtuigen en zullen daarom gebruikt worden voor trainingen, aldus Al Massae.

Verbetering Volgens de krant werden de eenmotorige vliegtuigen door het productiebedrijf, Dassault Aviation, geüpdate om landingen op rudimentaire landingsbanen te vergemakkelijken. De Mirage F1-B presteert al geruime tijd goed. Zo werd het type ingezet bij een missie in Litouwen en de Franse operatie tegen opstandelingen in Mali. Sinds 1996 exporteerde Dassault Aviation de straaljagers naar talloze landen in het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Europa en Noord-Afrika. 

Met name Marokko en Libië waren de belangrijkste klanten. De Royal Air Force (Marokkaanse luchtmacht) is dus bekend met het type. Marokko heeft in totaal 30 F1-B's staan. 

© Redactie 2014
marokko
frankrijk
f1-b mirage
defensie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?