Toeristen zeer tevreden over Marokko

marokko
10
22 apr '14
Marokko wil hoge ogen gooien op toeristisch gebied en daarvoor krijgt het de nodige credits van verschillende reisorganisaties.

De belangrijkste personen zijn echter de toeristen zelf. Het ministerie van Toerisme voert elk kwartaal een tevredenheidsonderzoek uit onder toeristen en publiceert vervolgens de cijfers. Over het vierde kwartaal van 2013 heeft het ministerie goed nieuws want het onderzoek toonde een 'hoge mate van tevredenheid en intentie om terug te keren'. Dat is nou net hetgeen Marokko wil. 

De toeristen die aangeven tevreden en zeer tevreden te zijn vertegenwoordigen 81% van de ondervraagden terwijl 17% redelijk tevreden is. 1% is volgens het onderzoek ontevreden. 83 procent geeft bovendien aan dat ze meer tevreden zijn over Marokko dan andere bezochte landen, aldus het ministerie. 

Terugkeren Marokko ziet toeristen graag terugkomen. Het gros, namelijk 92%, zegt Marokko opnieuw te willen bezoeken. Belgische toeristen blijken het meest trouw, 97% geeft aan terug te willen keren. Duitsers en Fransen volgen met 94%.

© Redactie 2014
marokko
toerisme
marrakech
casablanca
rabat
fes
tetouan
tanger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?