Rechterhand Wilders stapt op om 'minder Marokkanen'

algemeen
17
23 apr '14
De 'minder Marokkanen'-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders zijn ook voor Stephan Jansen, al jaren zijn rechterhand, aanleiding om op te stappen.

De 31-jarige medewerker maakt zijn vertrek woensdag bekend, schrijft de Volkskrant op basis van zijn afscheidsbrief. Jansen meldde zich al in 2006 bij de toen net opgerichte partij. Sinds 2011 is hij daarnaast Statenlid in Zuid-Holland. Ook is hij persoonlijk medewerker van Wilders in Den Haag. In zijn afscheidsbrief aan de provinciale fractie schrijft Jansen volgens de krant dat de PVV zichzelf 'moedwillig buiten de politieke orde plaatst'. 

Samenwerking De uitspraken van Wilders zouden samenwerking met partijen als de VVD en het CDA onmogelijk hebben gemaakt. Verder zou de rechtervleugel van 'gezond denkende conservatieven' het binnen de PVV definitief hebben afgelegd. Wilders heeft volgens Jansen voor een 'links program' gekozen. De krant concludeert dat niet alleen Kamerleden en Statenleden de partij verlaten, maar dat er ook onder personeel sprake is van een uittocht. 

Zo heeft het eerder opgestapte Kamerlid Louis Bontes beleidsmedewerker Johan Driessen in dienst genomen, een voormalig medewerker van Wilders en tussen 2010 en 2012 PVV-Kamerlid. Kamerlid Roland van Vliet stapte een dag na de gemeenteraadsverkiezingen op en heeft inmiddels de medewerker van PVV-Kamerlid Teun van Dijck in dienst genomen. Kamerlid Joram van Klaveren stapte een dag later op en vormt inmiddels een tweemansfractie met Bontes. 

Zij hebben een voormalige persvoorlichter van Geert Wilders in dienst genomen. Ook onder de resterende PVV-medewerkers is de onrust groot, schrijft de krant op basis van ingewijden. Door de opstappende Kamerleden krijgt de PVV ook minder geld voor ondersteuning en staan banen op de tocht. 

© Novum 2014
marokkanen
discriminatie
geert wilders
stephan jansen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?