FIFA schort transferverbod Barcelona op

sport
5
23 apr '14
Barcelona mag zich komende zomer gewoon op de transfermarkt begeven.

Een opgelegd transferverbod is door de FIFA opgeschort, hangende het beroep dat Barcelona heeft aangetekend. De Spaanse landskampioen kreeg begin deze maand te horen dat het tijdens de komende twee transferperiodes in de zomer en de winter geen spelers mag aantrekken of verkopen. De straf werd opgelegd omdat de regels voor het contracteren van spelers onder de 18 jaar zouden zijn geschonden. 

Volgens Larry Mussenden, voorzitter van de beroepscommissie van de FIFA, is het transferverbod opgeschort omdat de zaak waarschijnlijk niet voor 1 juli, het begin van de transferperiode, zou zijn beëindigd. Barcelona kondigde eerder al aan desnoods tot aan het mondiale sporttribunaal CAS door te procederen. Minderjarige spelers mogen alleen een internationale transfer maken als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. 

Die moeten worden getoetst door een speciale commissie. Barcelona heeft deze regels volgens de FIFA tussen 2009 en 2013 meerdere keren met voeten getreden. De Spaanse club ontkent. Het opschorten is een meevaller voor Barcelona. De club heeft naar verluidt een grondige renovatie van de selectie voor ogen. Barcelona dreigt dit seizoen zonder grote hoofdprijs af te sluiten, na uitgeschakeld te zijn in de Champions League en de Spaanse beker en door een achterstand op koploper Real Madrid in de competitie. 

© Novum 2014
fc barcelona
larry mussenden
fifa
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?