Opnieuw PVV'er opgestapt

algemeen
11
23 apr '14
Opnieuw is er woensdag een lid van de PVV uit de Provinciale Statenfractie in Zuid-Holland opgestapt.

In tegenstelling tot Stephan Jansen, die eerder op de dag zijn vertrek aankondigde, geeft John van Assendelft zijn zetel wel terug aan de PVV. Van Assendelft laat weten op de stappen 'om persoonlijke redenen'. Hij wil niet zeggen of het vertrek te maken heeft de de omstreden roep om minder Marokkanen van partijleder Geert Wilders, al uitte hij daar eerder wel stevige kritiek op. 

Volgens RTV Rijnmond speelt mee dat de 60-jarige Van Assendelft de provinciepolitiek niet meer kan combineren met zijn werk voor de voormalige deelgemeente Kralingen-Crooswijk in Rotterdam. Hij is bij de gebiedscommissie de een na hoogste ambtenaar. Jansen, al jaren de persoonlijk medewerker van Wilders, zei wel onomwonden dat de uitspraak de directe aanleiding is om op te stappen. Jansen vindt dat de PVV zich 'moedwillig buiten de politieke orde plaatst'. 

In de provincie gaat hij door als onafhankelijke Statenlid, bij de fractie in de Tweede Kamer heeft hij zijn ontslag ingediend. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart riep Wilders zijn achterban op een verkiezingsavond op om 'Minder Marokkanen' te scanderen. Kamerlid Roland van Vliet stapte een dag later op en werd gevolgd door Kamerlid Joram van Klaveren. Hij vormt inmiddels een tweemansfractie met Louis Bontes, die eind vorig jaar uit de PVV-fractie werd gezet. 

© Novum 2014
geert wilders
discriminatie
zuid-holland
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?