Moeder in Marokko vraagt om hulp voor vastgeketende zoon (video)

marokko
78
24 apr '14
In Marokko vraagt een moeder om hulp voor haar verstandelijk gehandicapte zoon. De moeder moet haar zoon noodgedwongen en voor zijn eigen veiligheid vastketenen.

Mensen die hart voor de zaak hebben bezochten de moeder en de 13-jarige Faisel in een dorp in Taourirt. Daar leeft de jongen al zeven jaar met een vastgebonden been in een grotachtige omgeving. Op YouTube staat het filmpje onder de naam 'Marokkanen, jullie zijn verantwoordelijk voor dit kind'. Faisal is te zien zonder bovenkleding en met zijn rechterbeen geketend aan een muur. 

Wanhoop Hij springt hongerig op en neer zodra dorpelingen aankomen met Raibi. De hongerige jongen werkt bakje na bakje weg, waaruit blijkt dat hij te weinig voedsel krijgt. Zijn moeder barst vervolgens in tranen uit, wetende dat de buitenwereld haar zoon op deze manier moet zien. Ze beschikt niet over de middelen om Faisal een beter bestaan te kunnen geven. 'Ik heb bij alle mogelijke deuren aangeklopt, maar ze bleven dicht', legt ze uit. 

'Ik heb hem overal meegenomen voor hulp. Naar Rabat, Khemisset en Fes, maar niemand wilde hem behandelen.' Faisal lijdt aan een mentale stoornis waardoor hij hyperactief en agressief is. Hoewel het hartverscheurend is geeft de moeder aan dat ze hem wel moet isoleren voor zijn eigen veiligheid.

'Ik vraag de lokale autoriteiten om me te helpen met het bouwen van een huis op een stuk grond dat ik bezit, zodat ik mijn zoon uit deze situatie kan krijgen.'

© Redactie 2014
marokko
taourirt
gezondheid
gehandicapt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?