Marokko investeert lening van half miljard in zakenmarkt en drinkwater

economie
15
29 mei '14
De Wereldbank heeft Marokko twee leningen van in totaal 459 miljoen dollar toegezegd.

Marokko wil dit bedrag investeren in de zakenmarkt en daarnaast ook de kwaliteit van drinkwater in het land verbeteren. De overeenkomst is afgelopen dinsdag in Rabat getekend door Mohammed Boussaid, minister van Economie en Financiën. Dit deed hij in bijzijn van Simon Gray, directeur van de Maghreb-afdeling van de Wereldbank, meldt MWN.

De eerste lening van 300 miljoen wordt geïnvesteerd in het bevorderen van de kapitale markt en het stimuleren van kleine en grote ondernemingen in het koninkrijk. 'Deze lening maakt duidelijk dat Marokko bezig is met het investeren in haar financieel systeem,' zei Gray tijdens een ceremonie in Rabat. Casablanca zal als economische hoofdstad centraal staan bij het bevorderen van de financiële markt.

Het resterend bedrag zal Marokko investeren in drinkwater op het platteland en de bewoonde berggebieden. Met dit project hoopt Marokko het leven van bijna 390.000 inwoners op 1400 verschillende locaties te verbeteren. Daarnaast zal het bijdragen aan de wens om het landelijke percentage drinkwater van 94 procent in 2013 naar 97 procent in 2017 te krijgen.

© Redactie 2014
marokko
rabat
casablanca
wereldbank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?