Steeds meer Scandinavische toeristen in Marokko

marokko
9
13 jun '14
Het aantal Scandinavische toeristen in Marokko neemt met de kwartaal toe.

In het eerste kwartaal van 2014 steeg het aantal toeristen uit Scandinavische landen met maar liefst 58% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Volgens voorspellingen van de Marokkaanse Toeristische dienst (ONMT) in de Scandinavische en Baltische landen, steeg het aantal overnachtingen zelfs met 133%. Aziz Mnii, directeur van ONMT in deze regio, is dolblij met de resultaten. 

'De aanhoudende groei van het aantal Scandinavische toeristen in Marokko in de afgelopen drie jaar, zal helpen om Marokko als favoriete bestemming te maken', verklaarde hij. Mnii wees op de gespecialiseerde reisbureaus in onder meer Oslo, Göteborg, Helsinki, Kopenhagen en Herning. Ook de rol van tientallen journalisten die Marokko verkennen is belangrijk, aldus Mnii. Ongeveer 40 journalisten mochten Marokko verkennen en erover schrijven. 

Ook touroperators en vakantiebloggers werd aangeboden om Marokko te bezoeken. Zij zorgden voor gezamenlijk 500 mooie verhalen over Marokko en talloze foto's van bezienswaardigheden, die later werden gepubliceerd. In 2013 kwamen 84.000 toeristen uit Scandinavische landen naar Marokko, in 2014 verwacht men de 100.000 te passeren.

© Redactie 2014
marokko
scandinavië
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?