Buitenlandse films brengen Marokko 500 miljoen dirham op

marokko
3
4 jul '14
In de eerste zes maanden van dit jaar hebben buitenlandse films voor 502 miljoen dirham extra gezorgd in het land.

In totaal werden tweeëntwintig buitenlandse films en tv-producties gefilmd in Marokkoin deze periode. Marokko is bekend om mooie locaties om te filmen, zoals de Kasbah van Ouarzazate en en exotische gebieden in Marrakech of Tanger. In het lijstje met opgenomen films staan pareltjes als Babel en Rock the Kasbah, een Amerikaanse komediefilm met onder meer Bruce Willis, Bill Murray en Kate Hudson. 

Dat brengt de Marokkaanse economie de nodige centen op. Volgens het Cinematografisch Centrum in Marokko brachten investeringen van films 502 miljoen dirham (61 miljoen dollar) op in slechts zes maanden tijd. In het gehele jaar 2013 kwam dat bedrag tot slechts 24 miljoen dollar. Vooral Amerikaanse regisseurs zien het helemaal zitten in Marokko. Ook Franse films worden regelmatig in Marokko gefilmd. 

Verschillende grote acteurs moesten daarom naar Marokko voor een acteerklus. Enkele namen zijn Bruce Willis, Nicole Kidman, James Franco en Robert Pattinson. Alleen al bij de film Queen of The Desert mochten ook 50 Marokkaanse acteurs en 65 Marokkaanse technici meewerken.

© Redactie 2014
marokko
filmindustrie
ouarzazate
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?