Marokko gaat voor nieuwe luchthaven in Marrakech

marokko
7
9 jul '14
Marokko timmert hard aan de weg om de infrastructuur in het land naar een hoger niveau te tillen.

Vorige week sprak de minister van Infrastructuur, Transport en Logistiek, Aziz Rebbah tijdens een vergadering met verschillende partijen over een nieuwe luchthaven in Marrakech. Rebbah liet weten dat de kosten van de bouw tot wel 4,3 miljard dirham kan gaan kosten. Met deze nieuwe luchthaven, die een capaciteit zal hebben van 10 miljoen passagiers, wordt meteen een groot probleem opgelost bij de bestaande luchthaven in de okerkleurige stad. 

De ontwikkeling van de bestaande luchthaven wordt zo goed als volledig geblokkeerd door de toenemende verstedelijking van het gebied rondom de luchthaven. Hoewel de luchthaven an gerenoveerd en uitgebreid is tot 9 miljoen passagiers zal het niet in staat zijn om het toenemend verkeer op te vangen. In 2030 verwacht Marokko namelijk 14,3 miljoen passagiers. 

Tijdens de vergadering sprak men ook over mogelijke locaties voor de nieuwe luchthaven, die op maximaal dertig kilometer van de stad komt. Sidi Zouine en Sidi Bouatmane worden genoemd als potentiële locaties.

© Redactie 2014
marokko
marrakech
aziz rebbah
vliegveld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?