Amerikaanse priesters in Marokko om van moslims te leren

marokko
19
15 jul '14
Een groep priesters uit verschillende kerken in de Verenigde Staten is in Marokko voor een religieuze tour.

Daar proberen ze de islam te ontdekken en hoe Marokkanen hun godsdienst praktiseren tijdens de ramadan, meldt Akhbar Al Yaoum. De groep priesters is al op bezoek geweest in Rabat, Marrakech, Casablanca en Fes. Daar bezochten ze grote moskeeën tijdens de tarawih-gebeden. De priesters observeerden en bestudeerden daar de manieren van moskeebezoeken onder jongeren in de heilige maand. 

'Ze willen de realiteit van de islam en het praktiseren ervan van burgers in Marokko tijdens de ramadan leren kennen en begrijpen', zei een bron van de Raad van Geleerden in Rabat tegen de krant. De tien priesters namen deze week ook deel aan een vergadering van de raad. Daar waren onder meer predikers, religieuze toezichthouders, academici en geleerden bij aanwezig. 

Verschil Het groepje was ook geïnteresseerd in de verschillen tussen salafisten en 'gewone' Marokkaanse gelovigen. De Amerikanen kozen voor Marokko omdat het een succesvol religieus model heeft. De Verenigde Staten en verschillende instituten aldaar zijn bijzonder geïnteresseerd in Marokko. Zo worden regelmatig religieuze enquêtes en onderzoeken gehouden in het land.

Wat de priesters met de resultaten gaan doen kon niet genoemd worden door de bron. Wellicht wil men deze informatie gebruiken om toe te passen in eigen land, waar jongeren steeds minder vaak religieus zijn en waar kerkbezoek steeds minder voor komt.

© Redactie 2014
marokko
vs
ramadan
islam
christendom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?