Migranten gered door Marokkaanse marine

marokko
4
15 jul '14
De Marokkaanse Koninklijke Marine heeft acht migranten uit Sub-Sahara landen gered die illegaal de Straat van Gibraltar wilden oversteken.

Met de oversteek probeerden de migranten West-Spanje te bereiken. De reddingsoperatie vond plaats in de buurt van Ceuta, waar de marine een boot op weg naar Cadiz zag. Alle migranten op de boot werden gered en zijn in goede gezondheid. De marine nam ze mee naar de haven van Tanger, waar een procedure is gestart die geldt voor illegale immigratie. 

Migranten Nadat koning Mohammed VI zijn bezorgdheid uitte over de erbarmelijke omstandigheden van immigranten in Marokko, lanceerde de overheid een operatie om verblijfsvergunningen te geven aan tienduizenden immigranten die illegaal in Marokko verblijven. Afrikanen die aan kunnen tonen dat ze voor een aanzienlijke periode in Marokko hebben geleefd krijgen een verblijfsvergunning. 

Daardoor kunnen ze werken of onderwijs volgen. Vanwege de nabijheid van Spanje is Marokko een van de belangrijkste routes van Afrikanen die een bestaan willen opbouwen in Europa.

© Redactie 2014
marokko
illegale immigratie
ceuta
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?