Dit weekend naar Marokko? Topdrukte verwacht op wegen

marokko
19
15 jul '14
Een miljoen Nederlands gaan komend weekend op weg naar hun vakantiebestemming.

De ANWB verwacht daardoor 'topdrukte' op zowel de Nederlandse wegen als de routes naar het zuiden van Europa. Dat meldt de verkeersdienst dinsdag. Het midden van het land krijgt vrijdag als laatste regio vakantie en in het noorden begint die dag de bouwvak. Samen met de buitenlandse vakantiegangers gaat dat zaterdag tussen 06.00 en 14.00 uur tot veel drukte en vertraging op de wegen naar het zuiden leiden. 

Ook op de Nederlandse snelwegen is kans op files, doordat op veel plaatsen aan de weg wordt gewerkt, waarschuwt de ANWB. Vooral rond Nijmegen wordt vrijdag door de intocht van de Vierdaagse veel verkeer verwacht. Andere evenementen die voor extra drukte op de weg zorgen zijn de Tilburgse kermis en het Zomercarnaval in Rotterdam. Automobilisten kunnen Amsterdam en omging volgens de verkeersdienst beter helemaal mijden, omdat een deel van de Ringweg A10 in beide richtingen is afgesloten door werkzaamheden. 

Ook aan de A2 bij Maastricht wordt gewerkt. Vakantiegangers die via die route het land willen verlaten, moeten dan ook rekening houden met files. In Frankrijk worden vooral lange files verwacht op de A6/A7 Parijs-Lyon-Orange, A9 Orange-Spaanse grens en op de A10 Parijs-Bordeaux. In Duitsland liggen de knelpunten zaterdag in het midden en uiterste zuiden van het land. 

Op de A3 van Würzburg naar Neurenberg, de A5 van Frankfurt richting Basel en de A8/A93 München-Rosenheim-Kufstein zullen veel files staan. Verkeer van en naar Scandinavië moet rekenen op flinke vertraging op de A7 bij Hamburg. De grote knelpunten in de Alpen zijn de Gotthardtunnel, de B179 de Fernpasroute in Tirol en de A22 Brenner-Verona. Voor vakantiegangers richting de Balkan is het knelpunt de Karawankentunnel op de grens met Slovenië. 

© Novum 2014
marokko
file
anwb
vakantie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?