Geniaal Marokkaans meisje krijgt uitnodiging van koning Mohammed VI
Wie kent Meriem Bourhail nog? Juist ja... Het Marokkaans-Frans meisje dat in Frankrijk de hoogste score behaalde bij het baccalaureaat examen.
15 July 2014
lifestyle

Bourhail haalde bijna een perfecte score en dat bleef niet onopgemerkt. Haar prestatie werd door trotse Marokkaanse nieuwsbronnen (waar ook wij toe behoren) breed uitgemeten. Zelfs koning Mohammed VI weet nu wie Meriem Bourhail is. Hij nodigde haar uit voor de viering van het feest van de troon. Op 30 juli is Meriem een van de aanwezigen bij een officiële ceremonie. 'Ik ben erg blij met de uitnodiging om de viering van de troon bij te wonen. Ik zal dit evenement bijwonen voordat ik terug ga om me voor te bereiden op mijn universitaire opleiding', zei ze volgens Al Youm 24. 

Beroemd Meriem begint beetje bij beetje een beroemdheid te worden. Haar duizelingwekkende score viel ook op in Frankrijk. Daar was ze te gast bij verschillende bekende televisieprogramma's. Ook nodigen staatshoofden haar uit voor officiële gebeurtenissen. François Hollande nodigde Meriem uit om deel te nemen festiviteiten van de nationale feestdag in Parijs. Dit feest vond gisteren plaats. 

Ook het lagerhuis van het Frans parlement stuurde een uitnodiging richting Bourhail, om haar te eren voor haar uitstekende resultaten en als houder van de hoogste score bij de examens. Meriem behaalde een score van 21,03 van de 20, dat betekende 799 punten van de 760. Hoe de scores precies tot stand zijn gekomen is niet bekend, maar waarschijnlijk scoorde Bourhail veel extra punten.  

marokko
meriem bourhail
dumas
frankrijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi