Eerste dode in Israël door raketaanval

buitenland
29
15 jul '14
Voor het eerst sinds de gevechten tussen Israël en militanten op de Gazastrook vorige week oplaaiden, is er een Israëlische dode gevallen.

Een man die op weg was om eten te bezorgen aan Israëlische militairen kwam dinsdag om door een mortiergranaat, zei een politiewoordvoerder. De granaat sloeg in bij Erez, een plaatsje bij de grens tussen Israël en Gaza. Volgens de politiewoordvoerder zijn sinds vorige week zeker vijftien Israëliërs gewond geraakt door de raketaanvallen uit Gaza. Er zijn meer dan elfhonderd raketten op Israël afgevuurd, maar de meeste werden onderschept door het raketschild Iron Dome. 

De luchtaanvallen en militaire operaties op de Gazastrook hebben aan bijna tweehonderd Palestijnen het leven gekost. Onder de slachtoffers zijn tientallen kinderen. Egypte stelde Israël en Hamas, dat de dienst uitmaakt op de Gazastrook, deze week voor een staakt-het-vuren af te kondigen. De Israëlische regering ging akkoord, maar Hamas weigerde het geweld te staken. 

Dit omdat Israël zich niet aan de voorwaarden zou houden, net zoals in het verleden is gebleken, aldus Hamas. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dinsdagavond in een toespraak dat Israël 'geen andere keus' heeft dan hard op te treden. "Hamas kiest ervoor door te vechten en zal de prijs betalen voor die beslissing", aldus Netanyahu.

In werkelijkheid is het de gewone burger en vooral kinderen en vrouwen die de prijs betalen voor de agressieve houding van de zionistische staat.

© Novum 2014
zionisten
palestina
erez
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?