Man in België afgeslacht na huwelijk met twee Marokkaanse zusjes

marokko
188
17 jul '14
Een 37-jarige man van Griekse komaf is op klaarlichte dag gelyncht in Brussel. Dat na een geheim polygaam huwelijk met twee zusjes.

Maandagmiddag zette zijn Marokkaanse schoonfamilie de aanval in toen de tot islam bekeerde Pantelis Koklis bij een cafeetje zat, meldt Brussel Nieuws. Volgens eerste berichten namen zij wraak omdat hij gescheiden was van een vrouw met wie hij twee kinderen had. Later kwam aan het licht dat hij getrouwd was met twee zusjes van de familie. Al die tijd kon hij onopgemerkt zijn gang gaan. 

Toen Koklis op het terras zat stopten daar verschillende auto's, waar ongeveer zeven mannen en drie vrouwen uit stapten. Waarschijnlijk gaat het om de drie vrouwen met wie hij getrouwd was. Dat moet echter nog blijken uit onderzoek. Op klaarlichte dag stormde de woeste groep op Koklis af met honkbalknuppels, messen en koevoeten. Hij probeerde nog te vluchten maar werd al gauw gegrepen. 

Een ooggetuige laat weten dat het hele gebeuren 'nog erger was dan een film'. Toen hij bewusteloos werd geslagen staken ze op hem in. 'Zijn darmen lagen eruit', laat een man weten tegenover Brussel Nieuws. Midden op straat wilde een van de vrouwen nog op hem inrijden. Ook waren ze van plan om hem in een kofferbak te stoppen. Toen een groep mannen uit een garage op de groep afkwamen lieten ze Koklis liggen waarna ze vluchtten. 

Achtergrond Volgens bronnen bij de politie zou het gros van de daders inmiddels gevlucht zijn naar Marokko. Leden van de familie die in België zijn gebleven zeggen tegenover Sudpresse dat ze Koklis 'alleen bang wilde maken'. De bekeerde en polygame Griek stond bekend als 'strenge man'. Zijn schoonfamilie beschreef hem als 'gewelddadige extremist', tegen wie ze al eerder aangifte deden. 

Zijn vrouwen mochten bijvoorbeeld niet zonder nikab naar buiten, terwijl hij - ook in de Ramadan - regelmatig in cafeetjes werd gesignaleerd. Daar zou hij volgens de bron flirten met andere vrouwen. De familie was niet op de hoogte van het polygaam huwelijk tussen Koklis en de zussen Yousra en Mounia. 


© Redactie 2014
belgië
polygamie
marokko
burssel
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?