Tien jaar geëist tegen christelijk sektelid om moordpoging

algemeen
3
17 jul '14
Tegen een 26-jarig lid van de Orde der Transformanten is donderdag tien jaar cel geëist voor een poging tot moord op een criticaster.

De man handelde volgens het Openbaar Ministerie uit een ideologisch motief, maar werd niet aangestuurd door de orde. Aanleiding voor het incident dat 7 februari plaatsvond in Laren vormde kritiek die het slachtoffer op de sekte had geuit. De ex en de kinderen van het slachtoffer zitten bij de orde, die zichzelf beschouwt als een christelijke geloofsbeweging. De 26-jarige man had bij het slachtoffer aangebeld en begon volgens het OM direct te slaan en steken toen de deur openging. 

Getuigen wisten de verdachte te overmeesteren, trokken de pruik van zijn hoofd en belden de politie. Het slachtoffer overleefde het incident, maar liep wel letsel op in zijn nek en aan zijn hoofd en handen. De verdachte heeft verklaard dat hij vanwege de kritiek van het slachtoffer op de Orde der Transformanten met hem wilde praten. 

Er ontstond echter een worsteling, waarna de 26-jarige man uit zelfverdediging een mes zou hebben gebruikt. De officier van justitie gelooft dit niet. De verdachte is doordacht te werk gegaan, gelet op onder meer zijn vermomming en een extra set kleren die hij bij zich had, betoogde hij. Ook droeg de verdachte een mes bij zich en sloeg hij direct toe toen de deur openging. 

Justitie wil ook dat de verdachte het slachtoffer tienduizend euro schadevergoeding betaalt. De rechtbank in Utrecht doet naar verwachting over twee weken uitspraak. 

© Novum 2014
orde der transformanten
sekte
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?