Rechter Marokko: op heterdaad betrapte pedo twee jaar cel in

marokko
18
17 jul '14
De winkelier die op heterdaad werd betrapt tijdens het misbruiken van een kind moet twee jaar brommen.

Daartoe besloot een rechter in Marrakech, waar het proces plaatsvond. Ook moet de viezerik de familie van het slachtoffertje een schadevergoeding betalen van 10.000 dirham. De 55-jarige man gaf aan dat hij sinds jongs af aan homoseksueel is en bekende het jongetje gelokt te hebben met een pak koekjes. Op 22 juni kon hij de jongen zonder al te veel moeite meenemen naar zijn huis. 

Oplettende burgers achtervolgden hem en maakten een video. Daarop is het jongetje, met ontbloot bovenlichaam, te zien. De dader smeekt de aanwezigen om de politie niet te bellen en dat hij berouw zal tonen. Een van de aanwezigen baarde opzien door te vragen waarom hij een jongetje koos en dat 'een meisje misbruiken minder erg zou zijn'. Ook deze uitspraak wekte controverse in Marokko. 

Op sociale netwerken sprak men zelfs meer over deze uitspraak dan de feiten die kort daarvoor plaatsvonden. Waarschijnlijk gaat de familie in beroep. Het getraumatiseerd kind werd herhaaldelijk misbruikt door de winkelier. De NGO 'Blijf van mijn kind af' gaat waarschijnlijk ook in hoger beroep en spreekt van een 'voor Marokko schandalig vonnis', verwijzend naar de twee jaar celstraf.

© Redactie 2014
marokko
pedofiel
pedofilie
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?