Berlusconi vrijgesproken in Ruby-zaak

marokko
8
18 jul '14
Ex-premier Silvio Berlusconi is vrijdag vrijgesproken van betaalde seks met een minderjarig meisje.

Het hof van beroep vernietigde de gevangenisstraf van zeven jaar die de rechter in eerste aanleg Berlusconi vorig jaar had opgelegd. Datzelfde geldt voor zijn levenslange uitsluiting van politieke ambten. Met de vrijspraak van vrijdag is de zaak hoogstwaarschijnlijk niet afgedaan. Het openbaar ministerie kan nog eenmaal in hoger beroep, bij de hoogste Italiaanse rechter. Zo lang het vonnis niet onherroepelijk is blijft de straf wachten. 

Het hof van beroep achtte niet bewezen dat Berlusconi tegen betaling seks heeft gehad met het destijds minderjarige meisje Karima el-Mahrough. Deze Ruby Rubacuori, zoals haar artiestennaam luidt, was een van de attracties op de beruchte bunga bunga-feestjes van Berlusconi. De oud-premier ontkent ooit het bed met El-Mahrough te hebben gedeeld. Evenmin zou hij zijn macht hebben misbruikt om zijn strafbare pleziertjes met Ruby onder het tapijt te vegen. 

Berlusconi (77) verricht momenteel vier uur per week maatschappelijk werk wegens een veroordeling voor belastingfraude. De schatrijke mediamagnaat assisteert bij de verzorging van Alzheimerpatiënten. Voor het tillen van de belastingdienst heeft de rechter Berlusconi ook voor twee jaar lang de toegang tot openbare ambten ontzegd. Daaraan laat de oud-premier zich echter weinig gelegen liggen. 

Hij trekt nog altijd aan de touwtjes van zijn partij Forza Italia en heeft zo aanzienlijke invloed in politiek Rome. 

© Novum 2014
silvio berlusconi
marokko
ruby
karima el mahroug
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?