Marokkanen ziedend na lage straf voor pedofiel

marokko
15
18 jul '14
In Marokko protesteert de bevolking massaal tegen de lage straf voor een onlangs betrapte pedofiel.

De winkelier werd enkele weken terug omsingeld door buurtbewoners nadat hij een tienjarig kind wilde misbruiken. Afgelopen dinsdag werd bekend gemaakt dat de man slechts twee jaar de cel in zou verdwijnen. Vanuit Marokko is hier met veel boosheid op gereageerd. Er zijn mensen die zelfs spreken van een rechtssysteem dat pedofilie zou aanmoedigen, meldt MWN.

Voor de familie van het slachtoffer, mensenrechtenorganisaties en een groot deel van de bevolking was de lage straf hoe dan ook een schande. In Marokko kan een straf voor seksueel misbruik oplopen tot liefst 30 jaar. Ahmed Elhayej van de Human Rights Moroccan Association is daarom teleurgesteld in de autoriteiten.

'Ik ben niet langer verrast dat het Marokkaanse rechtssysteem pedofielen zo zacht straft', zegt hij. Elhayej zegt dat rechters dit soort lage straffen toedienen omdat 'pedofilie gewoon begint te lijken, aangezien de grote toename aan pedofilie in de afgelopen twintig jaar'. Rechters zouden in het geval van pedofielen geen genade en begrip moeten tonen'.

Eerder dit jaar sprak Najia Adib van de organisatie 'Blijf van mijn kind af' tijdens een interview dat een optie tot chemisch castreren van pedofielen bespreekbaar zou moeten worden. In Rabat zijn honderden de straat op om zich uit te spreken tegen de lage straffen voor pedofielen.  

© Redactie 2014
marokko
rabat
pedofilie
rechtssysteem
celstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?