Tijdelijke wapenstilstand Hamas en zionisten

buitenland
8
26 jul '14
Israël en Hamas leggen zaterdag gedurende twaalf uur de wapens neer.

Dat hebben beide partijen vrijdag afgesproken. De gevechtspauze ging om 07.00 uur Nederlandse tijd in. Een woordvoerder van Hamas zegt dat het staakt-het-vuren vooral bedoeld is om burgers te hulp te schieten en te evacueren naar veiligere gebieden. Het Israëlische leger waarschuwt dat het direct weer het vuur opent als troepen of burgers aan Israëlische zijde worden aangevallen. 

Ook gaat het opsporen en uitschakelen van tunnels in de Gazastrook gewoon door. Eerder vrijdag weest het Israëlische veiligheidskabinet een staakt-het-vuren in de Gazastrook nog af. Het voorstel voor een wapenstilstand was gedaan door de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry. Hij reist momenteel tussen Egypte, Israël en de Palestijnse gebieden in de hoop een einde aan het geweld te kunnen maken. 

Bij het conflict in Gaza zijn inmiddels zeker 860 Palestijnen omgekomen en raakten er meer dan 5700 gewond. Ook zijn duizenden huizen en andere gebouwen verwoest. Aan de kant van de Israël zijn drie burgers en 36 soldaten gedood. 

© Novum 2014
zionisten
hamas
john kerry
egypte
hamas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?