Marokkaan weigert Franse onderscheiding om Palestina

marokko
61
26 jul '14
De Marokkaanse advocaat en hoogleraar Abdelaziz Nouaydi heeft een eervolle Franse titel geweigerd.

Nouaydi zou aanvankelijk geridderd worden tot het legioen van eer. Dit is de hoogste en belangrijkste Franse onderscheiding maar de Marokkaan weigerde omdat Frankrijk een andere koers vaart inzake Palestina en in het bijzonder Gaza, dat al weken gebukt gaat onder de zionistische agressor. President François Hollande liet eerder weten dat 'Israël zich mag verdedigen tegen Hamas'. Bovendien verbood hij een pro-Palestina demonstratie in Parijs. 

In een brief aan Charles Fries, ambassadeur van Frankrijk in Rabat, schrijft Nouaydi dat Frankrijk zich beter kan richten op de vervolging van Israëlische politici en militairen in plaats van het verbieden van demonstraties in solidariteit met de Palestijnse slachtoffers. 'Israëlische militairen en politici aanklagen stemt in met de beginselen van de mensenrechten, het internationaal recht en de verplichting van Frankrijk om deze rechten te beschermen.'

Mensenrechten Nouaydi werd gekozen om het Franse Legioen van Eer te krijgen als erkenning voor zijn inspanningen om de mensenrechten en democratie te bevorderen in Marokko. Frankrijk krijgt echter nul op het rekest omdat het deze mensenrechten willekeurig toepast.

© Redactie 2014
marokko
abdelaziz nouaydi
marokkaan
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?