Duizenden bij Gaza-protest in Rotterdam

algemeen
208
28 jul '14
Ruim tienduizend demonstranten hebben zondagmiddag in Rotterdam deelgenomen aan een protest tegen het zionistisch geweld in Gaza.

Een stoet mensen liep van het Schouwburgplein naar de Erasmusbrug, waar de organisatie een 'brug wilde slaan naar mensenrechten in Gaza'. De mars verliep volgens de politie goed. Over het aantal deelnemers worden geen precieze mededelingen gedaan. "Het was druk." De politie verrichtte één arrestatie voor het verstoren van de openbare orde. De aangehouden man zou zich opruiend hebben gedragen. 

Ook werd een vlag van Daesh in beslag genomen. Strafbare leuzen werden niet gesignaleerd. Wel werden beelden gemaakt met een videowagen. Op dit moment bestaat echter geen aanleiding om onderzoek in te stellen, aldus de zegsvrouw van de politie. De demonstratie in Rotterdam was een initiatief van onder meer de Rotterdamse moslimpartij NIDA, Youth for Palestine, het Palestina Komitee Rotterdam en Een Ander Joods Geluid. 

De Gazastrook gaat al drie weken gebukt onder het bloeddorstig optreden van Israël. Het geweld heeft al meer dan duizend Palestijnen het leven gekost. Aan Israëlische zijde kwamen twee burgers en een Thaise gastarbeider om en sneuvelden 43 militairen. Allebei de strijdende partijen hebben afgelopen weekeinde verklaard een etmaal lang de wapens te laten rusten. 

Maar zondag gingen de beschietingen over en weer onverminderd door. 

© Novum 2014
palestina
rotterdam
gazastrook
protest
nida
mensenrechten
zionisten
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?