Suikerfeest in Palestina: veel kinderen gedood tijdens luchtaanval

buitenland
16
28 jul '14
Het belangrijkste ziekenhuis van Gaza en een naburig park zijn maandagmiddag getroffen door twee explosies.

De bombardementen op het Al Shifa-ziekenhuis en het park kostten volgens Palestijnse functionarissen aan zeker tien mensen, onder wie kinderen, het leven. Israël ontkent verantwoordelijk te zijn. In het park in het vluchtelingenkamp Al-Shati, dat vlakbij zee aan de rand van Gaza-stad ligt, waren volgens het hoofd van de eerste hulp van Al Shifa kinderen aan het spelen op het moment van de explosie. 

Afdelingshoofd Ayman Sahabani telde tien doden en 46 gewonden. Het bombardement dat enkele minuten later een polikliniek op het ziekenhuisterrein trof, eiste volgens Sahabani geen levens. Wel raakten er meerdere mensen gewond. Sahabani houdt, net als de Gazaanse politie en burgerbescherming, Israël verantwoordelijk voor de dubbele luchtaanval. Het Israëlische leger ontkent dat het de hand had in het bombardement. 

Palestijnse raketten, die bedoeld waren voor Israël, zijn per ongeluk op het ziekenhuis en het park ingeslagen, meent het leger. Verklaringen van deze kant blijken in het verleden niet betrouwbaar te zijn. Volgens een verslaggever ter plaatse van de Amerikaanse nieuwszender NBC was de aanval afkomstig van een Israëlische drone. NBC meldt minstens dertig doden, waaronder veel kinderen. 

© Novum 2014
gazastrook
palestina
zionisten
al shifa
al shati
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?