Joden Nederland voelen meer voor emigratie

algemeen
101
1 aug '14
Een toenemend aantal joodse gezinnen denkt over een vertrek uit Nederland vanwege het toenemende antisemitisme door het conflict tussen Israël en Palestina.

Dat zegt opperrabbijn Binyomin Jacobs vrijdag in Eenvandaag. Volgens hem voelen steeds meer joden - die vaak warme gevoelens hebben voor de zionisten en hun misdaden tegen de menselijkheid - zich onveilig en krijgen ze op straat verwensingen en bedreigingen naar hun hoofd. Jacobs weet niet precies hoeveel joodse gezinnen Nederland daadwerkelijk verlaten. Wel hoort hij naar eigen zeggen steeds meer signalen daarover. 

Zelf denkt Jacobs, bij wie twee weken geleden een raam werd ingegooid, ook wel eens aan een vertrek maar daar geeft hij niet aan toe. "Ik blijf hier wonen, al ware het alleen maar vanwege mijn functie. Een kapitein verlaat als laatste het schip." Het antisemitisme in Nederland is sinds de strijd in Gaza flink opgelaaid. 

Zo zijn bij het Meldpunt Discriminatie Internet in de afgelopen weken 122 meldingen binnengekomen, tegenover tien normaal. 

© Novum 2014
zionisten
joden
binyomin jacobs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?