Bazaar Beverwijk aangeklaagd door luxe merken

economie
12
18 aug '14
Acht luxemerken hebben aangifte gedaan tegen de Bazaar in Beverwijk. De bazaar zou de verkoop van namaakproducten van onder meer Armani, Chanel en Beats by Dr. Dre 'voortdurend bevorderen'.

Advocatenkantoor Deterink meldde maandag de aanklacht in juni te hebben ingediend. De merkeigenaren willen dat de politie onderzoekt of de bazaar kan worden verboden. Ook willen ze dat de politie bekijkt of de organisator van de zogenoemde zwarte markt en de verkopers kunnen worden aangemerkt als 'criminele organisatie'. De merken willen dat het 'nu eindelijk eens afgelopen is met de ongebreidelde handel in vervalsingen'. 

"De bazaar staat al sinds jaar en dag in heel Nederland bekend als een plek waar namaakproducten alom worden verkocht", stelt het advocatenkantoor in een verklaring. De Bazaar laat in een reactie weten niet op de hoogte te zijn van de aangifte. De organisatie is daarom 'verbaasd' over het bericht van het advocatenkantoor. De bazaar stelt samen te werken met onder meer de politie, de Belastingdienst en de gemeente Beverwijk om de namaak van producten te bestrijden. 

De merken probeerden de afgelopen jaren wel vaker de verkoop van onder meer namaakluchtjes en -kleding aan banden leggen. "Een wezenlijk verschil met eerdere acties tegen vervalsing in Beverwijk is dat we nu ook de organisator zelf verantwoordelijk stellen", aldus advocaat bij Deterink Gie van den Broek. De merken onderzochten de afgelopen maanden hoeveel producten op de markt vervalsingen waren en kwamen op rond de negentig procent uit. 

De aangifte werd maandag pas naar buiten gebracht om de politie niet voor de voeten te lopen tijdens het onderzoek. De merken trokken, voordat ze naar de politie stapten, naar eigen zeggen aan de bel bij de organisatie. Dat leverde volgens het advocatenkantoor niets op. 

© Novum 2014
namaak
beverwijk
bazaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?