'Geen kalifaat in Schilderswijk'

algemeen
0
28 aug '14
Wellicht is het u ontgaan maar de Haagse Schilderswijk is geen kalifaat. Dat heeft burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) woensdagavond gezegd bij een bezoek aan de wijk, zegt een woordvoerder.

Eerder kwam het in de wijk tot een demonstratie waarbij deelnemers hun enthousiasme voor de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) niet onder stoelen of banken schoven. PVV-fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad Léon de Jong stelde naar aanleiding hiervan dat de vlag van de IS in de Schilderswijk wappert en dat de wijk een kalifaat is geworden. Andere fractie wezen hem erop dat moskeeën afstand hebben genomen van IS. 

Van Aartsen liep woensdag met een buurtpreventieteam door de wijk. "De afspraak om dit te doen is maanden geleden al gemaakt", zegt de woordvoerder. In de wijk sprak de burgemeester met inwoners, vooral jongeren. De wandeling eindigde in een koffiehuis. Van Aartsen benadrukte bij het bezoek nog eens dat negentig procent van de wijkbewoners een bijdrage aan de maatschappij wil leveren. 

Hij stelde verder dat een heel klein deel, waarbij het vaak ook nog eens gaat om mensen van buiten de wijk, problemen veroorzaakt. Een nog kleiner deel zou ernstige problemen veroorzaken. Tijdens het debat over de demonstraties in de wijk liet de burgemeester zich in soortgelijke bewoordingen uit. 

© Novum 2014
den haag
schilderswijk
jozias van aartsen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?