Moeder smeekt Daesh om genade: 'Volg voorbeeld van profeet Mohammed'

buitenland
65
28 aug '14
De moeder van Steven Sotloff, een journalist die vorig jaar in Syrië werd ontvoerd, heeft Daesh gesmeekt haar zoon vrij te laten.

De videoboodschap van Shirley Sotloff werd woensdag gepubliceerd door tv-zender Al-Arabiya. In de video richt Shirley Sotloff zich tot Abu Bakr al-Baghdadi, de zelfverklaarde kalief van Daesh in het noorden van Syrië en Irak. "Steven is een journalist die naar het Midden-Oosten trok om verslag te doen van het lijden van moslims die onder tirannen leven", zegt Sotloffs moeder. 

"Hij is een eerbaar man die altijd heeft geprobeerd zwakkeren te helpen." Vorige week verscheen een video van de onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley. Ook Sotloff was te zien. De gemaskerde man naast hem zegt dat Sotloffs lot afhangt van wat de Verenigde Staten verder in Irak doen. De VS hebben de afgelopen weken luchtaanvallen uitgevoerd op strijders van Daesh in Noord-Irak. 

Islam "Ik heb geleerd dat de islam voorschrijft dat niemand verantwoordelijk moet worden gehouden voor de zonden van anderen", aldus Shirley Sotloff. "Steven bepaalt niet wat de Amerikaanse regering doet. Hij is een onschuldige journalist. Ik heb geleerd dat u als kalief amnestie kan verlenen. Alstublieft, straf mijn zoon niet voor zaken waar hij geen controle over uitoefent. Alstublieft, spaar zijn leven en volg het voorbeeld van de profeet Mohammed. Ik smeek u. Willig mijn wens in." 

© Novum 2014
steven sotloff
daesh
shirley sotloff
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?