'Kabinet pakt jihadisten aan met strakkere regie'

algemeen
12
29 aug '14
Door landelijk een strakkere regie te gaan voeren over de aanpak van radicaliserende moslims, wil het kabinet jihadisten sneller in het vizier van de overheid krijgen.

Dat staat volgens De Telegraaf in het actieplan tegen radicalisering waarover het kabinet vrijdag praat. Het actieplan zou bestaan uit vijftig punten. Een groot deel van de maatregelen zou echter al veel eerder zijn genomen. Op een aantal punten zou sprake zijn van een aanscherping.

Zo zou van mensen met een dubbele nationaliteit die zich aansluiten bij de extremistische beweging Daesh, op aanwijzing van veiligheidsdiensten het Nederlanderschap kunnen worden afgepakt, ook al zijn ze niet veroordeeld voor terreurdaden. Onder meer door de omgeving van potentiële terroristen duidelijk te maken wat tegen hen kan worden ondernomen, zou het kabinet de samenleving weerbaarder willen maken. 

Door het uitbreiden van meldpunten over radicalisering, moeten potentiële terroristen eerder worden gepakt. Gemeenten worden nu al geacht radicalisering te bestrijden, maar volgens de krant blijken die dit vaak niet te weten. De gemeente Amsterdam, die een meld- en adviespunt radicalisering heeft, zou een van de uitzonderingen zijn. 

© Novum 2014
radicalisering
daesh
isis
polderjihad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?