Afellay weer geselecteerd voor Oranje

sport
1
29 aug '14
Guus Hiddink heeft Ibrahim Afellay en Davy Klaassen opgenomen in zijn eerste selectie als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal.

De spelers van Olympiakos Piraeus en Ajax maakten geen deel uit van de voorlopige selectie en waren ook niet mee naar het WK. Hiddink liet ook weten dat Robin van Persie net als onder de vorige bondscoach Louis van Gaal de aanvoerder zal zijn. Afellay speelde 44 interlands en scoorde daarin vijf keer. De laatste keer dat door FC Barcelona verhuurde middenvelder werd opgeroepen is echter al bijna twee jaar geleden. 

Klaassen heeft nauwelijks ervaring als international. In maart speelde de Ajacied in en tegen Frankrijk zijn tot nu toe enige interland. Van de voorlopige selectie vallen Michel Vorm en de met een rugblessure kampende Gregory van der Wiel af. Vorm, Terence Kongolo en Jonathan de Guzman zijn de enige spelers die met Oranje actief waren op het WK die onder Hiddink buiten de boot vallen.

Jeroen Zoet, Rafael van der Vaart en Erik Pieters zijn er, naast Afellay en Klaassen, juist wel bij. Het Nederlands elftal speelt donderdag in Bari een vriendschappelijke interland tegen Italië. Vijf dagen later wordt in Praag tegen Tsjechië een begin gemaakt met de kwalificatiereeks voor het EK. 

© Novum 2014
ibrahim afellay
oranje
robin van persie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?