Man in Marokko in elkaar geslagen om drinken alcohol

marokko
77
29 aug '14
Een Marokkaanse burger is afgelopen maandag in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Tanger geëvacueerd nadat hij het slachtoffer werd van een zelfbenoemde autoriteit.

Het voorval vond plaats in de wijk Beni Mekkada, melden Marokkaanse nieuwsbronnen. De groep die de man aanviel heet het 'Comité voor de Bevording van Deugd en Preventie van Ondeugd'. De groep zou bestaan uit extremisten, die maar al te graag hun wil opleggen aan hun medebewoners. Omdat het slachtoffer alcohol dronk - wat in de islam verboden is - besloot de groep voor eigen rechtertje te spelen. 

De man werd aangevallen en geslagen. Eenmaal op de grond takelden ze hem toe met onder meer de achterkant van grote messen. Sommige bronnen melden zelfs dat hij 80 zweepslagen heeft gekregen. Een officiële bevestiging ontbreekt echter. Wel is bekend gemaakt dat het slachtoffer inderdaad in het ziekenhuis ligt en diepe wonden in zijn rug heeft. Die zouden zijn ontstaan door steken met een mes. 

Tijdens de aanval liep hij bovendien een gebroken arm op. De politie van Tanger heeft een aantal vermoedelijke daders weten te identificeren. Beni Mekkada staat bekend als vruchtbare voedingsbodem voor extremisme.  

© Redactie 2014
marokko
tanger
beni mekkada
alcohol
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?