Dode en gewonden bij gevechten tussen Marokkanen en immigranten in Tanger (video)

marokko
44
1 sep '14
In Tanger is het de afgelopen dagen zeer onrustig geweest door onlusten tussen Sub-Sahara Afrikanen en de plaatselijke bevolking van Tanger.

Tientallen personen van beide groepen vielen elkaar aan. Daardoor kwam een illegale immigrant uit Senegal om het leven. Tientallen anderen raakten gewond. Volgens een persbericht van de plaatselijke overheid begon het conflict bij een simpel misverstand tussen een immigrant en een Marokkaan. Het draaide uit op een hevig gevecht in de wijk Hay Al Ifrane. Dit gevecht escaleerde in een dramatisch gevecht waarbij tientallen personen betrokken waren. 

Hierbij werden messen, zwaarden en ijzeren staven gebruikt. Charles Paul Aphone Ndour (foto) kwam om het leven toen hij in zijn nek werd gestoken. De autoriteiten in Senegal reageerden vol verslagenheid op de moord. De ambassade in Marokko volgt de zaak op de voet, meldt persbureau APS. 

Heftig Na de moord werden de gevechten heviger omdat de immigranten vastbesloten waren de moord te wreken. De plaatselijke politie lukte het eindelijk om tussen beide partijen te komen waarna de rust min of meer terugkeerde. Inmiddels zijn confrontaties tussen Marokkaanse jongeren en immigranten uit de Sub-Sahara een serieus probleem geworden. 

In juli vond bijvoorbeeld een zwaar gevecht plaats in Rabat, waarbij eveneens tientallen personen betrokken waren. Ook deze gewelddadigheden begonnen na een simpel misverstand. 

© Redactie 2014
marokko
tanger
senegal
illegale immigratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?