Marokkaanse lesbienne tijdens duiveluitdrijving gedood met kokend water

marokko
80
8 sep '14
Layla was pas 18 jaar en woonde met haar ouders in Antwerpen toen op 10 oktober 2010 het noodlot toesloeg.

Hoewel de verschrikkelijke gebeurtenis van jaren geleden dateert is het weer in het nieuws omdat het onderzoek nagenoeg afgerond is en het proces tegen de verdachten is begonnen. Layla zou hebben gezegd dat ze nachtmerries had, zichtbaar dunner werd en dacht dat ze bezeten door de duivel was. Op advies van haar buren huurden haar ouders een exorcist in. G. Othman was een bekende in de Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen en zou Layla bevrijden. Dit zou hij doen met Roqya, het lezen van verzen uit de Koran. 

In deze 'branche' maken veel uitdrijvers misbruik van hun macht en combineren deze verzen met zwarte magie (sihr), waardoor de problemen alsmaar groter worden. 

Ook hanteren ze vaak dubieuze methodes om hun klanten te behandelen. Denk daarbij aan rituelen met vuur, rook en zelfs seksuele gemeenschap. Layla werd ook slachtoffer en overleed na de behandeling van G. Hij ontkende in eerste instantie alle betrokkenheid maar gaf later toe 'alleen Koranverzen te hebben gebruikt' tijdens de behandeling. Het proces zou afgelopen donderdag beginnen maar is uitgesteld. 

Lesbisch Layla zou daarvoor tegenover haar vrienden hebben toegegeven lesbisch te zijn. Haar ouders wisten hiervan en wilden haar genezen, luidt een ander scenario. De verzwarende omstandigheid is dan ook 'geweld of moord omwille van seksuele geaardheid'. Het onderzoek duurde maar liefst vijf jaar, waarvoor een panel van psychiaters is aangesteld om de toestand van Layla te bepalen. 

Dit is een uitzonderlijke procedure voor een overleden slachtoffer. Zij denken dat ze een milde vorm van schizofrenie had. Een halfzus van Layla spande na de dood van de jonge vrouw een zaak aan tegen de ouders en de exorcist om de waarheid boven water te halen. Ze wil dat de feiten worden aangemerkt als marteling en niet die van mishandeling met de dood tot gevolg. 

Behandeling De imam die Layla behandelde vertelde de familie dat Layla bezeten was door negen djinns. Haar behandeling zou drie dagen in beslag nemen. Op de laatste dag sloot G. zichzelf af met Layla in de badkamer. Islamitisch gezien is dit ook een dubieuze handeling, daar waar de imam nooit in een afgesloten ruimte met Layla mocht zijn. 

Daar zou hij kokend water over haar gegooid hebben. Toen de jongedame destijds in het ziekenhuis aankwam hadden artsen direct twijfels bij het verhaal van haar ouders. 

© Redactie 2014
marokko
antwerpen
belgië
layla
djinn
sihr
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?