Coca Cola Marokko: 'Wij steunen Israël niet, het zijn leugens'

marokko
22
9 sep '14
Coca Cola en diens eigenaren staan bekend als een van de grootste geldschieters voor de zionistische zaak.

Tenminste: dat idee leeft bij veel burgers wereldwijd. Om deze bewering kracht bij te zetten zijn inmiddels talloze documenten gepubliceerd waaruit blijkt dat Coca Cola wel degelijk aan een bepaalde (zionistische) kant staat. Onder druk van veel consumenten heeft Coca Cola Marokko een reactie geuit over het fenomeen. In een officieel bericht op de eigen website zegt de frisdrankgigant Israël niet te steunen. 

Wel zegt Coca Cola erg aanwezig te zijn in deze regio, maar geen politieke voorkeur heeft voor welk land dan ook. 'Geen enkel land krijgt financiële steun', zegt de Marokkaanse afdeling van Coca Cola. Vervolgens gaf het bedrijf antwoord op de vraag over aanwezigheid van Coca Cola bedrijven in ingenomen (lees: gestolen) grond. 

'We hebben een overeenkomst met Central Bottling Company in Israël, dat is een particulier bedrijf met Coca Cola fabrieken in Bnei Brak en Ashkelon.' Coca Cola benadrukt vervolgens dat er geen fabrieken staan op omstreden grondgebied. Tot speelt Coca Cola in op het gevoel van de Marokkaanse lezer. 

Het bedrijf benadrukt dat men vooral niet moet boycotten omdat er in Palestijnse gebieden namelijk 800 mensen (direct en indirect) in dienst van het bedrijf zijn.

© Redactie 2014
marokko
coca cola
zionisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?