'Marokko moet profiteren van westerse boycot Rusland'

marokko
36
12 sep '14
De boycot die westerse landen hebben ingesteld tegen Rusland op het gebied van voedsel is een enorme kans voor Marokkaanse exporteurs.

Dat zei Vyacheslav Khrulev, het hoofd van een Russische economische delegatie die in Marokko is. 'Marokko moet profiteren van deze embargo om de export te verhogen', zei Khrulev in een interview met het Franstalig weekblad Challenge. Marokkaanse ondernemers voelen wel wat voor de sectoren die getroffen worden door de boycot, zei de functionaris er nog bij. De producten die geleverd moeten worden aan Rusland zijn samengesteld. 

Op de lijst van broodnodige producten staan onder meer verste groenten en fruit, vis en schaaldieren en geconserveerde voedingsmiddelen. Tijdens een intergouvernementele commissie op 17 september in Rabat zal er gelegenheid zijn om de verschillende vormen van samenwerking te bespreken met de Russen. Ook zullen er actieplannen besproken worden over de banksector, financiën, investeringen, handel, luchtvaart, industrie, vervoer en toerisme. 

'Een van de punten van zorg tijdens deze bijeenkomst is energie. We zullen Marokkaanse energieprojecten bespreken die voor Rusland interessant zijn', sprak hij zich uit over energie. Een grote delegatie van het Russische ministerie van Landbouw zal onder leiding van de minister deelnemen aan de vijfde gezamenlijke Marokkaans-Russische commissie. 

Op 15 september ontmoeten de Marokkaanse en Russische ministers elkaar. Voor Marokko ligt een kans voor het oprapen om de kwakkelende economie een boost te geven.

© Redactie 2014
marokko
rusland
europa
vyacheslav khrulev
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?