Tienermoeder in Marokko wil baby voor 500 dirham verkopen

marokko
218
15 sep '14
In een daad van wanhoop heeft een 15-jarig meisje getracht haar baby te verkopen. Dit deed ze met de steun van haar familie.

Het bizarre tafereel vond plaats in het rustige Sefrou. Een zeer arme familie probeerde daar een pasgeboren kind te verkopen, meldt Hespress. Het kind werd aangeboden aan voorbijgangers op een drukke plaats. Eventuele geïnteresseerden konden de baby overnemen voor slechts 500 dirham (nog geen 50 euro). De moeder van het kind zit nog op de middelbare school en kreeg het kind in een buitenechtelijke relatie. 

Het nieuws ging gisteren viraal en houdt de gemoederen flink bezig in Marokko. Een mensenrechtenactivist kreeg lucht van de zaak en waarschuwde de autoriteiten om in te grijpen. De officier van justitie van Sefrou heeft een onderzoek bevolen. Het meisje komt vandaag voor de rechter en moet zich verantwoorden voor onder meer het hebben van een baby buiten het huwelijk om. 

Ze mag haar proces in vrijheid afwachten. Ook de ouders van het meisje moeten voor de rechter verschijnen omdat ze al die tijd van de babyverkoop wisten. Sterker nog: de tiener werd aangemoedigd. 

© Redactie 2014
marokko
sefrou
bizar
baby
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?