Marokko en Egypte gaan voor islamitische samenwerking

marokko
21
16 sep '14
Marokko en Egypte hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van religieuze samenwerking in de jaren 2014, 2015 en 2016.

Eerder tekende Marokko ook soortgelijke overeenkomsten met Guinee en Mali. Het doel van de samenwerking met Egypte is om de dialoog te versterken en de ervaring van beide landen te delen. Ook werken beide landen samen voor het behoud van belangrijke islamitische teksten en de verspreiding ervan. Denk daarbij in de eerste plaats aan de Koran, maar ook aan boeken die over geloofsleer gaan. 

Rabat en Caïro hebben het voornemen om boeken, publicaties, islamitische onderzoeken en wet- en regelgeving voor islamitische zaken te delen. Beide landen gaan conferenties en seminars houden waarbij belangrijke onderzoekers en islamitische denkers uit beide landen aanwezig zullen zijn om hun ervaringen te delen. 

Bovendien bevat de overeenkomst ook een optie voor Egyptische studenten. Die kunnen in aanmerking komen voor een beurs om hun opleiding te volgen bij Dar Al-Hassania. Dat is een religieuze scholengemeenschap.

© Redactie 2014
marokko
egypte
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?