Kleine Meriem (12) na 'horrorleven' nu in verzorgingshuis Marokko (video)

marokko
15
17 sep '14
Meriem is een 12-jarig meisje uit Marokko en kwam in het nieuws nadat ze zes jaar lang geketend en in onmenselijke omstandigheden moest leven.

Het meisje moest wegens onmacht bij haar ouders afgezonderd in een kamer in Casablanca doorbrengen. Dit deed ze vastgeketend aan een stuk touw. Een van de buren wisten het meisje te filmen, waarna de beelden viraal gingen. De zorg van Meriem lag in de handen van haar stiefmoeder. Haar vader werkt in een café en was alleen in de nachten thuis. 

De vrouw in kwestie kreeg regelmatig sommen geld van de familie van Meriem voor onder meer luiers en eten. Naar aanleiding van de videobeelden op YouTube besloten de autoriteiten in te grijpen. Ze vertrokken naar de wijk Sidi Moumen om het meisje direct uit huis te halen. Ze werd in eerste instantie naar het Mansour ziekenhuis gebracht voor medische hulp. 

Daarna was het zaak om snel een verzorgingshuis te vinden voor Meriem. Gehandicaptenzorg is in Marokko echter een van de grootste zorgenkindjes. De juiste zorg en instanties ontbreken. Zeker voor arme families is gehandicaptenzorg bijna onmogelijk. Televisiezender 2M meldt gelukkig dat er toch een plekje voor Meriem is gevonden. 

Zij krijgt nu de nodige zorg in het medisch centrum van Tit Mellil. Na een zware eerste nacht maakt het meisje het naar omstandigheden goed. 

© Redactie 2014
marokko
meriem
gehandicaptenzorg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?