'Juweliersvrouw niet vervolgd voor doden Marokkaanse jongens'

algemeen
166
17 sep '14
Juweliersvrouw Marina Sanders wordt niet vervolgd voor het doodschieten van twee overvallers in haar winkel.

Volgens het Openbaar Ministerie staat vast dat de vrouw handelde uit noodweer, melden Omroep Brabant en de NOS woensdag op basis van 'justitiebronnen'. De man van het echtpaar was al geen verdachte meer. Justitie wil de berichtgeving woensdag niet bevestigen. Wel laat het OM in Oost-Brabant weten dinsdag een persconferentie te houden over de overval bij juwelier Goldies in Deurne waarin de hoofdofficier van justitie de beslissing meedeelt over de 'afdoening in het onderzoek'. 

Op de persconferentie gaat de officier in op het onderzoek en de resultaten daarvan. Het OM wil tot de bijeenkomst geen mededelingen doen omdat het belangrijk is dat alle informatie 'in een keer volledig en genuanceerd' naar buiten wordt gebracht. De juwelierszaak van het echtpaar in Brabant werd eind maart overvallen door twee mannen, die door de juweliersvrouw werden doodgeschoten. 

Justitie zei meteen al dat ze waarschijnlijk niet zou worden vervolgd omdat het leek op zelfverdediging. Die mededeling werd door sommigen als voorbarig gezien en leidde tot ophef. Het OM heeft volgens de NOS en Omroep Brabant vooral op basis van de beelden van de beveiligingscamera besloten de vrouw niet te vervolgen. Daarop is te zien dat de vrouw op het moment dat ze hoorde dat haar man werd belaagd een pistool pakte en ermee dreigde toen een van de overvallers in de ruimte kwam waar zij zat. 

De overvaller draaide zich vervolgens om en stortte zich op haar echtgenoot. Daarop schoot de vrouw door de kier van de deur op een van de overvallers, die op haar man zat. De kogel ging dwars door zijn arm en raakte ook de juwelier. Daarna schoot ze dezelfde overvaller ook in zijn been. De andere overvaller stortte zich ook op de juwelier, die daardoor onder de twee daders kwam te liggen. 

Daarop schoot de vrouw beide overvallers in de borst. De beelden zijn niet vrijgegeven, maar iemand binnen justitie heeft aan de NOS en Omroep Brabant verteld wat erop te zien is. 

© Novum 2014
marina sanders
marokkanen
juwelier
deurne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?