Vrouw VS geëxecuteerd voor martelen kind

buitenland
10
18 sep '14
Een Amerikaanse vrouw die samen met de moeder van het kind een 9-jarige jongen uithongerde en martelde is woensdagavond in Texas terechtgesteld.

Lisa Coleman was de vijftiende vrouw sinds 1976 die de doodstraf werd opgelegd in de Verenigde Staten. Het uitgemergelde lichaam van Davontae Williams werd in 2004 gevonden in een appartement waar de jongen woonde met zijn moeder en Coleman. De mensen die hem vonden waren geschokt dat Davontae 9 jaar was, hij was maar half zo zwaar als normaal is voor een kind van die leeftijd. 

Uit later onderzoek bleek dat de jongen meer dan 250 verwondingen had over zijn hele lichaam, onder meer doordat er sigaretten op hem werden uitgedrukt. Doordat hij werd uitgehongerd groeide Davontae niet langer meer. "Er was geen centimeter op zijn lichaam te vinden zonder blauwe plekken, littekens of verwondingen", zei een van de aanklagers tijdens het proces. 

Coleman werd ter dood veroordeeld voor Davontae's dood. De moeder van het slachtoffer trof een schikking met de autoriteiten om de doodstraf te ontlopen. Zij kreeg levenslang en komt in 2044 voor het eerst in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.

© Novum 2014
vs
texas
lisa coleman
doodstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?