Tom Cruise trekt portemonnee voor nieuwsgierige Marokkanen

marokko
12
19 sep '14
Wat doe je als je in een nieuwe omgeving bent voor filmopnames en steenrijk bent? Juist, dan betaal je buurtbewoners om hun ramen te sluiten.

Tom Cruise is zoals eerder gemeld in Marokko om delen van Mission Impossible 5 op te nemen. Eerder wisten nieuwsgierige Marokkanen al enkele scenes vast te leggen op hun mobieltjes. Om niet gestoord te worden (van en door) de Marokkaanse bevolking heeft Cruise en zijn crew een mooie beloning klaarstaan. Bewoners die hun ramen sluiten krijgen ongeveer 173 dollar. 

Dat geldt in ieder geval voor enkele straten in Habous, een wijk in Casablanca. Inmiddels is het niemand ontgaan dat Marokko geliefd is in Hollywood. Zo worden wegen afgesloten en zijn immense filmcrews te zien in de straten. Ook werd een compleet stadion afgehuurd in Agadir. In Casablanca heeft de crew van Mission Impossible 5 ook voor wat werkgelegenheid gezorgd. 

Een groep jongeren uit Habous moet namelijk voor meer veiligheid zorgen. Ze treden op als 3esas (bewaker) en krijgen hiervoor rond de 110 dollar voor vijf dagen, aldus de Marokkaanse pers.

© Redactie 2014
marokko
tom cruise
mission impossible 5
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?