Marokkaan in VS spant zaak aan tegen hotel dat zijn naam wilde veranderen

marokko
43
19 sep '14
Mohamed Kotbi is een Marokkaanse banket ober en werkt in het Waldorf Astoria hotel in New York.

In 2011 haalde hij de krantenkoppen na een opmerkelijke gebeurtenis bij hem op de werkvloer. Het hotelmanagement dwong hem namelijk zijn naambordje te veranderen om gasten niet af te schrikken. Het hotel, eigenaar van hotelgigant Hilton, werd aangeklaagd en nu jaren later volgt volgens de New York Post een nieuwe aanklacht. Dit om de reden dat hij ontslagen is. 

De 52-jarige Mohamed werkte sinds 1984 in het Waldorf Astoria. Twee dagen na de aanslagen op 11 september begon de ellende. Hij moest zijn naam in 'Edgar' of 'Hector' veranderen waarna hij discriminatieklachten indiende bij de Federal Equal Employment Opportunity Commission in 2005 en 2009. Kotbi zei dat hij het hotel niet aanklaagde om zijn naam maar ook omdat het niets deed tegen pesterijen. 

Terrorist Collega's noemden hem terrorist, Al-Qaida jongen en andere soortgelijke namen. De eerste rechtszaak leverde Kotbi een schadevergoeding van 17.500 dollar op. 'Ze hebben me echt afgemaakt', zegt Kotbi in de krant. 'Dit was mijn leven. Het is de enige baan die ik ooit heb gehad.' Hij gaat nu naar het Hooggerechtshof in Manhattan om zijn ontslag aan te vechten. 'Als het recht niet zegeviert voor mijn cliënt, zijn we van plan om te gaan protesteren voor het hotel', zegt zijn advocaat Brad Gerstman. 

Het hotel weigerde vooralsnog commentaar te geven.

© Redactie 2014
marokko
vs
mohamed kotbi
waldorf astoria new york
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?