Hersendode Marokkaan redt landgenoten

marokko
24
20 sep '14
Het medisch team van het Universitair Ziekenhuis Hassan II in Fes heeft met succes niertransplantaties uitgevoerd van een hersendode donor.

Volgens persbureau MAP kon daarmee het leven van twee landgenoten worden gered. De twee buitengewoon gelukkige patiënten komen uit Fes en Casablanca. De transplantatie is de eerste in zijn soort die werd uitgevoerd bij een hersendode donor in het ziekenhuis. De vrouw die van de nier profiteerde leed aan chronisch nierfalen en moest een nieuwe nier hebben. Die kwam er uiteindelijk voor de vrouw uit Fes. 

Het ziekenhuis noemt de beslissing van de familie van de donor moedig. Ook het medisch team kreeg een compliment van de directie voor het perfect uitvoeren van de transplantatie. 'Deze chirurgische ingreep is onderdeel van de inspanningen van het ministerie van Volksgezondheid en het Universitair ziekenhuis om de donatie van organen en weefsels aan te moedigen', staat er in de verklaring.

Het ministerie ziet graag dat er veel meer donoren komen in Marokko. Tijdens speciale campagnes vraagt men hier aandacht voor. Voorloper is koning Mohammed VI, die elk jaar - in het bijzijn van camera's - het goede voorbeeld geeft en bloed doneert. 

© Redactie 2014
marokko
fes
donor
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?