Marokkaanse ambassadeur heeft 'spijt' van uitspraken

marokko
34
22 sep '14
De Marokkaanse ambassadeur Abdelouahab Bellouki heeft volgens burgemeester Jozias van Aartsen spijt van zijn aanpak inzake het politiegeweld in Den Haag.

Bellouki had contact met de burgemeester moeten opzoeken, de politie of het ministerie van Buitenlandse Zaken, in plaats van in de media te zeggen dat hij 'ziek' werd van het hardhandig neerslaan van een 14-jarige Marokkaans-Nederlandse jongen in de Schilderswijk. Dat zegt de burgemeester van Den Haag in de Volkskrant. Tegenover de NOS zei Bellouki vorige week nog dat hij een klacht gaat indienen tegen het politieoptreden. 

Van Aartsen zei vandaag dat Bellouki heeft toegegeven dat zijn aanpak niet helemaal de juiste was. Een medewerker van de Marokkaanse ambassade had geen trek in uitleg maar bevestigde dat er goed is gesproken tussen betrokken partijen en dat men alles heeft uitgesproken. De aangekondigde klacht zal Bellouki ook niet meer indienen. Wel gaat de Marokkaanse ambassadeur in op de uitnodiging van Van Aartsen om een bezoek te brengen aan de Schilderswijk. 

Wanneer dat is zal later bekend gemaakt worden.

© Redactie 2014
marokko
abdelouahab bellouki
politie
schilderswijk
jozias van aartsen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?