VVD wil boete van 250 euro voor naroepen vrouwen

algemeen
0
22 sep '14
De Amsterdamse VVD is van mening dat het naroepen, uitschelden en seksueel intimideren van vrouwen op straat bestraft moet worden met een boete van 250 euro.

'Het is onaanvaardbaar dat vrouwen zich onveilig voelen op straat', zegt VVD-raadslid Dilan Yesilgöz. Jaren geleden zei partijgenoot Robert Flos ook al iets over het onderwerp maar wat daarmee gebeurde is niet duidelijk. Wel denkt de VVD nog hetzelfde over het idee: 'Flirten hoort bij het straatleven, maar het gaat erom dat vrouwen vrij kunnen rondlopen op straat zonder lastig gevallen te worden'. In Brussel worden seksueel getinte opmerkingen al bestraft. 

Vorig jaar werden daar 22 boetes voor uitgedeeld van 250 euro. Yesilgöz is van mening dat naast de boete ook een taakstraf moet komen voor de dader. Werken bij een vrouwenorganisatie ziet de politica wel zitten. Burgemeester Eberhard van der Laan is echter van mening dat straatintimidatie geen groot en typisch probleem is in Amsterdam. Een woordvoerder laat weten dat de regel invoeren daarom geen prioriteit geniet. 
Hoewel de politie geen officiële cijfers over incidenten heeft, worden er wel meldingen gemaakt van straatintimidatie. De politie zegt dat er weinig aan te doen is omdat het niet verboden is. Wel is er een burgerinitiatief om straatintimidatie strafbaar te stellen. Gaya Branderhorst is initiatiefnemer en is blij met de aandacht van de VVD.

© Redactie 2014
vvd
dilan yesilgoz
robert flos
intimidatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?