Egyptische acteur wekt woede: '8 van 10 Marokkanen is jood'

marokko
32
23 sep '14
Opnieuw heeft een Egyptisch vooraanstaand figuur domme uitlatingen gedaan over Marokko en haar burgers.

Ditmaal was het acteur Youssef Chaaban, die in zijn laatste uitingen zei dat in Marokko tachtig procent joods is. Marokkaanse gebruikers van sociale netwerken en fora spreken dagen over de uitlatingen. De meesten spraken over 'domme uitspraken' waarmee hij probeerde de reputatie van Marokkaanse moslims te schaden. Zelfs de Marokkaanse minister van Milieu, Charafat Afilal, voelde zich genoodzaakt te reageren. 

Volgens haar zijn dergelijke uitspraken het gevolg van onwetendheid en zetten ze aan tot haat. 'Chaaban is een grote en bekwame acteur, maar zijn recente verklaring was een aansporing tot haat en racisme tegen een belangrijk onderdeel van de burgers van Marokko en de godsdienst', zei ze. Afilal gaat verder: 'Je hebt je diepe onwetendheid ten aanzien van de samenstelling van de Marokkaanse samenleving, met inbegrip van de religieuze, culturele en historische kant bewezen'.  

Daarna roemde ze de Marokkaanse bevolking dat als een volk, een natie door het leven gaat en het wederzijds respect tussen moslims en joden in Marokko. 'Wees ervan bewust dat deze retoriek van chaos, haat en racisme Marokko niet uit elkaar zal halen, want we zijn vredelievende mensen.'

© Redactie 2014
marokko
egypte
youssef chaaban
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?