Paspoort Syriëganger Muhajiri Shààm ingenomen

marokko
4
24 sep '14
Het paspoort van de jihadganger die dinsdag de dood van drie medestrijders uit Nederland meldde is ingetrokken.

De man heeft nog een niet-Nederlands paspoort. Het land dat dat heeft uitgegeven is geïnformeerd, zegt een woordvoerder van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof. Om welk land het gaat, wil hij niet zeggen. De kans is groot dat het om een Marokkaans paspoort gaat. De man, die zich Muhajiri Sháám noemt, is uitgeschreven uit de Gemeentelijke Basisadministratie. 

Eerder werden zijn tegoeden al bevroren. In een videoboodschap en op Twitter ageerde de man dinsdag tegen Nederland omdat het de bombardementen van de Verenigde Staten op Syrië steunt. Hij wees er woensdag op dat het Nusra Front, waar hij deel van uitmaakt, de VS niet heeft aangevallen en geen dreiging vormt. Hij maakt zich er boos over dat zijn medestrijders toch zijn gebombardeerd. 

Door de VS te steunen maakt Nederland zichzelf volgens de jihadist tot doelwit. Sháám riep verder op tot 'een stevige daad' tegen Nederland. Toen woensdag bekend werd dat justitie zijn video en berichten onderzoekt, wees hij erop dat het verrichten van een stevige daad op meerdere manieren kan worden opgevat. 

© Novum 2014
polderjihad
gba
muhajiri shaam
nctv
syrië
irak
marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?