Lange Frans: Daesh opgezet door CIA

buitenland
67
26 sep '14
Lange Frans weet allang hoe het allemaal zit. Volgens de dj van Slam FM zijn de Verenigde Staten zelf verantwoordelijk voor de terreurdaden van Daesh in het Midden-Oosten.

"Heel IS is opgezet door de CIA. Bewapend, getraind alles erop en eraan", twitterde hij vrijdagochtend. Ook had Nederland zich volgens hem beter niet in de strijd tegen Daesh kunnen mengen. "Weet je hoe je aanslagen in Nederland voorkomt? Geen oorlog voeren in het buitenland", twitterde hij verder. Daarop volgden reacties van tegen- en medestanders. 

"Hou er maar weer over op. En voortaan niet meer snuiven in de ochtend hè", schrijft een criticaster. Als bewijs plaatste Frans Frederiks, zoals de rapper eigenlijk heet, een filmpje waarin de Amerikaanse oud-generaal Tom McInerny vertelt hoe Daesh onverhoopt is bewapend door de Verenigde Staten. "Ik zeg al jaren dat we daar de verkeerde mensen hebben ondersteund", zegt de voormalig legerleider. 

En Frederiks gaat nog veel verder. "Stel je nou eens voor dat 9/11 inderdaad een 'inside job' is geweest. Is het dan zo raar te geloven dat die truc vaker wordt toegepast?" Ook wijst hij erop dat met oorlog nog altijd veel geld wordt verdiend. "Toch heeft @langefrans een punt", schrijft een sympathisant. "Taliban werd eveneens georganiseerd door de VS. In de 'strijd tegen Daesh' steunt VS nu wederom een groepering." 

"Je hebt helemaal gelijk bro", schrijft een ander. "Mensen moeten een keer wakker worden. Na de val van Saddam Hoessein is er chaos in die regio." Ook schrijft Frederiks dat hij wel gelooft in buitenaards leven, maar dat geen enkele alien het in zijn hoofd haalt om een planeet als de onze te bezoeken. "Ik begrijp dat ze hier niet landen als je kijkt wat voor zooitje we er hier van maken", gooit hij in de groep. 

© Novum 2014
lange frans
vs
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?