'PSV heeft Marokkaanse talenten, maar het komt er niet helemaal uit'

marokko
23
26 sep '14
Art Langeler wil de spelersbegeleiding bij PSV versterken. Volgens de hoofd jeugdopleiding is het zinvol om extra kennis te vergaren om zodoende beter te kunnen omgaan met talenten.

"Er zijn hier in de afgelopen jaren een aantal dingen niet goed gegaan met buitenlandse talenten. Wat we op korte termijn graag willen is een parttimer aannemen die ons nog competenter kan maken in omgang met verschillende culturen maar die ook een vertrouwenspersoon kan zijn van bijvoorbeeld de Marokkaanse spelers en hun families. Zonder het goed of slecht te noemen; het is een andere cultuur en daar moeten wij goed mee leren omgaan", vertelt Langeler aan weekblad Voetbal International."

Vooral de heel sterke familieband is een groot verschil met bijvoorbeeld de Nederlandse omgangsvormen binnen families", vervolgt de oud-trainer van PEC Zwolle. "We hebben om en nabij twintig Marokkaanse talenten in de opleiding. Stuk voor stuk jongens met grote potentie, maar het komt er bijna nooit helemaal uit. Dat is een belangrijk aandachtspunt. Wat we absoluut niet gaan doen is Marokkaanse jongens niet aannemen omdat ze Marokkaan zijn. Wij willen hier de grootste talenten. De achtergrond is totaal irrelevant. Het gaat om de juiste beïnvloeding."

Het thema laaide recentelijk op door de ontwikkelingen rond aanvaller Zakaria Bakkali. Langeler liet eerder al optekenen bepaalde deuren te willen sluiten voor goudzoekers.

© Voetbalprimeur 2014
marokko
marokkanen
art langeler
psv
talent
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?